Φυσικός βράχος & Βότσαλα

Όταν επιλέγουμε βράχο ή πέτρες είναι καλύτερα να κρατάμε τα πράγματα απλά και ομοιόμορφα. μένουμε σε ένα ή δυο τύπους βράχου αντί να γεμίσουμε το ενυδρείο με όλων των ειδών πράγματα διαφορετικού χρώματος και σχήματος.
Όλο το ντεκόρ θα πρέπει να είναι αγορασμένο από εξειδικευμένα καταστήματα και όχι να το συλλέγουμε από τη φύση. Κάτι τέτοιο εκτός από παράνομο σε πολλές περιπτώσεις είναι και επικίνδυνο για την υγεία του ενυδρείου, αφού οι πέτρες μπορεί να περιέχουν σε μικροσκοπικούς πόρους επικίνδυνα για την υδρόβια ζωή βαρέα μέταλλα, ρύπους απ’το περιβάλλον αλλά και ζωντανούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

οι περισσότερες πέτρες που θα συναντήσουμε σε ένα κατάστημα με ενυδρειακά προϊόντα είναι κατάλληλες και δε θα επηρεάσουν το νερό του ενυδρείου.
Κάποια ασβεστολιθικά πετρώματα όμως μπορεί να το επηρεάσουν σημαντικά απελευθερώνοντας ασβέστιο και ανθρακικά άλατα που αυξάνουν το pH και τη γενική σκληρότητα του νερού.
Τέτοια πετρώματα είναι κατάλληλα μόνο για θαλασσινά ενυδρεία ή σε ενυδρεία με ψάρια που αντέχουν το σκληρό νερό και όχι για φυτεμένα ενυδρεία.

Η Ομάδα του enidrio.gr αποτελείται από έμπειρους ιχθυολόγους, γεωπόνους και τεχνικούς-κατασκευαστές ενυδρείων - email: info@enidrio.gr


Gravity.gr - interactive web