ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ & ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

Ξεκινώντας την περιήγηση στον εντυπωσιακό αλλά  και πολύπλοκο κόσμο του υδάτινου περιβάλλοντος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι η πολυπλοκότητα κάθε μιας από τις παραμέτρους που θα εξετάσουμε είναι μεγάλη γι'αυτό και η πλήρης κατανόηση τους απαιτεί σκληρή και συστηματική δουλεια.

Παρ'όλα αυτά ο καθένας μπορεί στο βαθμό που του επιτρέπει ο χρόνος του να ασχοληθεί με επιτυχία και να έχει καλά αποτελέσματα, χωρίς να χρειάζεται να εισχωρήσει σε βάθος στις λεπτομέρειες - αρκεί να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα του θέματος.

Για να μπορέσουμε να κατάλάβουμε τον κύκλο ζωής σε ένα υδάτινο περιβάλλον θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάποιες βασικές έννοιες τις οποίες θα συναντάμε συνέχεια στην ανάγνωση διαφόρων άρθρων.

Έννοιες όπως Θερμοκρασία, Σκληρότητα νερού, pH, Νιτρικά, Νιτρώδη, Βακτήρια κ.α. είναι βασικές και πρέπει να κατανοηθούν για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με επιτυχία την ενασχόλησή μας με ένα ενυδρείο ή μια λίμνη.

Η Ομάδα του enidrio.gr αποτελείται από έμπειρους ιχθυολόγους, γεωπόνους και τεχνικούς-κατασκευαστές ενυδρείων - email: info@enidrio.gr


Gravity.gr - interactive web