ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ενα ενυδρείο σε ισορροπία είναι πάντα ένα θέαμα που συναρπάζει:
Ψάρια και άλλοι οργανισμοί που συμβιώνουν αρμονικά σε ένα χώρο περιορισμένο, που όμως τους παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαβίωσή τους.

Η σταθερότητα των διαφόρων παραμέτρων όπως θερμοκρασία, φωτισμός, σκληρότητα κ.α. είναι πάντα το ζητούμενο και αυτό που καθορίζει την επιβίωση ή όχι των ζώων και φυτών σε ένα ενυδρείο καθώς και την υγιή διαβίωσή τους.

Απλοϊκά ίσως θα μπορούσαμε να πόυμε ότι οσο μεγαλύτερες και συχνότερες είναι οι μεταβολές τόσο μικρότερη ισορροπία υπάρχει.
Αυτό που βλέπουμε όμως σε ένα ενυδρείο και αυτή η φαινομενικά αρμονική συνύπαρξη των οργανισμών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ισορροπία μεταξύ των οργανισμών σε ένα ενυδρείο και η σταθερότητα των τιμών των διαφόρων παραμέτρων που την καθορίζουν, είναι κατά κύριο λόγο αποτέσμα διεργασιών που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι.

Διεργασίες κατά τις οποίες σύνθετες χημικές αντιδράσεις πραγματοποιούνται και ουσίες σχηματίζονται, μετασχηματίζονται, διασπώνται και
τροφοδοτούν τον κύκλο της ζωής.
Όπως συμβαίνει και στη φύση, έτσι και ενα ενυδρείο για να είναι βιώσιμο είναι απαραίτητο ο κύκλος της ζωής να μη διαταραχθεί.

Η Ομάδα του enidrio.gr αποτελείται από έμπειρους ιχθυολόγους, γεωπόνους και τεχνικούς-κατασκευαστές ενυδρείων - email: info@enidrio.gr


Gravity.gr - interactive web