Κεντρική και Νότια Αμερική

Ενυδρείο κεντρικής Αμερικής

Υπάρχουν 2 δυνατές επιλογές:
Η πρώτη είναι η ανακατασκευή ενός περιβάλοντος κατάλληλου για ζωοτόκα ψάρια της οικογένειας Poeciliid
Αυτό προυποθέτει σκληρό νερό με θερμοκρασία 26°C ή και παραπάνω και τα φυτά να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Η δεύτερη επιλογή είναι η κατασκευή ενός περιβάλλοντος για ψάρια της οικογένειας των κιχλίδων της Αμερικής (Cichlids) που προυποθέτει βραχώδες ντεκόρ, μερικά σκρηλοτράχηλα φυτά και νερό αρκετά μαλακό με καλό φιλτράρισμα και οξυγόνωση.

Ενυδρείο Νότιας Αμερικής

Ένα ενυδρείο τύπου Νότιας Αμερικής κυρίως είναι αφιερωμένο στον Αμαζόνιο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν Ενυδρείο Αμαζονίου. Η ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα είναι τεράστια αλλά σύμφωνα με τα ευρέως διαδεδομένα είδη που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα μπορούσε να χωριστεί σε 2 κατηγορίες
Στη μια ένα ενυδρείο με κρυστάλινο διαυγές νερο, ουδέτερο ή ελαφρά όξινο που κατοικείται από τα μικρά ψαράκια της οικογένειας Characins τα οποία είναι κάπως απαιτητικά και δύσκολο να κρατηθούν από ερασιτέχνες.
Η άλλη περίπτωση είναι ένα ενυδρείο με καφεκίτρινο αλλά πάλι διαυγές νερό που προσομοιάζει ένα ποτάμι που ρέει αργά κάτω από το θόλο του τροπικού δάσους.
Η οξύτητά του νερού και το χρώμα του (κάποιές φορές ακόμα και μαύρο) είναι αποτέλεσμα από οξέα που παράγονται από το χούμο, την αποσυντηθέμενη βλάστηση και τα νεκρά ξύλα που πέφτουν στο ποτάμι.
Αυτά τα ενυδρεία φιλοξενούν άλλα είδη της οικογένειας Characins ή της οικογένειας Cichlids ιδιαίτερα τα διάσημα αγγελόψαρα (σκαλάρια)  και τους δίσκους.
Το νερό είναι πολύ μαλακό και στις 2 αυτές κατηγορίες ενυδρείων.

Η Ομάδα του enidrio.gr αποτελείται από έμπειρους ιχθυολόγους, γεωπόνους και τεχνικούς-κατασκευαστές ενυδρείων - email: info@enidrio.gr


Gravity.gr - interactive web